Materiaaleista

Makraleenan käsintehdyt korvakorut tehdään laadukkaita ja ympäristöystävällisiä materiaaleja käyttäen. Kuva: Miia Hyypiö

Makraleenan tuotteissa laadukkaat materiaalivalinnat ovat erittäin tärkeitä ja olennaisessa roolissa. Pehmeät makrameelangat ovat tekstiiliteollisuuden ylijäämä- tai kierrätysmateriaalista tehtyjä lankoja, jotka on valmistettu Suomessa. Osassa koruista käytetään 100% kierrätettyä puuvillaa, joka on valmistettu Puolassa. Mikromakrameekorujen ekonyörit on valmistettu Italiassa 100% kierrätetystä polyesterista (raaka-aineena muovipullojäte).

Makraleenan koruissa käytetyt metalliosat ovat ruostumatonta terästä (ellei tuotteen kuvauksessa muutoin mainita), joka on allergiaystävällinen materiaali (RST ei aiheuta nikkeliherkkyyttä eikä -allergiaa). Korunosat eivät sisällä kadmiumia eikä lyijyä. Ruostumaton teräs on myös kestävää, sen osat eivät tummu tai muuta väriään eikä sitä tarvitse huoltaa. Huomioitavaa kuitenkin on, että osassa Makraleenan koruissa koruosat ovat kullattuja, mikä tarkoittaa ruostumatonta terästä kullatulla pinnoitteella. Tämä kullattu pinnoite saattaa kulua ajan saatossa käytön myötä ja sitä ei tulisi altistaa kosteudelle ja kemikaaleille, mikä voisi jouduttaa kultauksen kulumista pois. Mikäli pinnoite kuluu, alta paljastuu ruostumaton teräspinta. Jos sinulla on herkät korvat, suosittelen valitsemaan koukku/korvistappimateriaaliksi ruostumattoman teräksen kullatun version sijaan, sillä kullattu pinnoite voi aiheuttaa allergikolle reaktioita.

Muita Makraleenan koruissa käytettyjä materiaaleja ovat esimerkiksi kotimaisesta vastuullisesti valmistetusta koivuvanerista tehdyt koruaihiot, jotka on valmistettu tilauksesta Keski-Suomessa.