Korujen hoito-ohje
Säilyttämällä ja kohtelemalla korujasi oikein voit pidentää huomattavasti niiden käyttöikää. Makraleenan koruihin pätee samanlaiset ohjeet, kuin muihinkin koruihin – pue korut viimeisenä, jotta korut eivät altistuisi esim. kosmetiikalle, suojaa koruja suoralta kastumiselta ja vältä muutenkin altistamasta koruja kosteudelle. Etenkin koruni, joissa on teräsosina ruostumatonta terästä kullatulla pinnoitteella, ovat herkempiä kosteuden aiheuttamille muutoksille (pinnoite voi herkemmin kulua pois). Näin ollen koruja olisi hyvä säilyttää jossain muualla, kuin kylpyhuoneessa, ja mieluiten esimerkiksi omassa korurasiassaan, jossa ne säilyvät suojassa valolta ja kosteudelta.
Hapsullisten makrameekorvakorujen langat voivat käytössä sotkeentua tai menettää muotoansa. Hapsullisia ja tupsullisia korvakoruja voi kuitenkin huoltaa kotioloissa helposti – usein langat suoristuvat ihan sormin tai hyvin kevyesti kampaamalla. Mikäli kevyen suoristuksen jälkeen lankojen päät hapsottavat ikävästi, voit tarvittaessa tasata linjan leikkaamalla sitä terävillä saksilla. Langat voi kiinnittää muotoonsa ja kovettaa esimerkiksi suihkauttamalla hieman hiuslakkaa lankaosiin (itse viimeistelen useimpien korujen langat juuri hajusteettomalla allergiaystävällisellä hiuslakalla). Varo tällöin suihkauttamasta lakkaa korujen metalliosiin, helmiin jne.
Mikäli korujen pehmeät langat likaantuvat käytössä, kannattaa ensin kokeilla lian poistamista kammalla. Mikäli lika ei lähde, likaantunutta lankaosiota voi hieman yrittää pyyhkiä kostealla. Tämä pätee myös mikromakrameekoruihin. Vältä tällöin kastelemasta korujen metalliosia. Minuun voi olla yhteydessä korujen huoltoon liittyvissä asioissa.
Suosittelen myös käyttämään koukku- ja tappikiinnitteisten korvakorujen mukana tulleita silikoni- tai terässtoppareita, sillä Makraleenan korut ovat niin kevyitä ja voivat helposti huomaamatta irrota ja näin ollen kadota.